5. 4. 2021 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Zahvala po velikonočnih praznikih v letu 2021

Kljub temu, da že drugo leto nismo mogli prisostvovati v cerkvi pri velikonočnem praznovanju smo imeli ves čas možnost, da se v živo povežemo preko ZOOMa s svojo domačo župnijsko cerkvijo. Tako smo prečudovito obhajali praznike.

Vsem, ki ste z veseljem sodelovali in se oglašali z branjem božje besede, uvodi, prošnjami, pesmijo iz svojih hiš – se zahvaljujem. Prav tako hvala vsem, ki so očistili za praznike župnijsko cerkev in jo čudovito okrasili in darovali cvetje.

Bogu hvala vsem, ki ste obiskali božji grob in s svojo molitvijo in darovi podprli sveto deželo – saj vsako leto kristjani s svojim darom ob božjem grobu pomagamo kristjanom v Sveti deželi, deželi Jezusovega rojstva, smrti in vstajenja.

Hvala našemu dragemu in spoštovanemu organistu magistru Teodorju Žaliku, ki z velikim veseljem prepeva in s prečudovitimi melodijami bogati duhovno življenje v naši župniji.

Z radostjo se zahvaljujem, da sem lahko praznike preživel v duhovniški družbi z gospodom Frančekom Maršičem, ki rad pride k nam v Lendavo iz Rima in gospodom Davidom Kranerjem, našim duhovnim pomočnikom in profesorjem na Teološki fakulteti.

Iz srca hvala vsem vam, ki ste se nas duhovnikov v teh dnevih spomnili z voščili in velikodušnimi darovi.

Za vašo dobroto vam naj Gospod Vstali poplača.

Martin Dolamič Konrad, lendavski župnik