MINISTRANTI

V naši župniji imamo številčno in aktivno ministrantsko skupino, vključenih je 13 ministrantk in 16 ministrantov, skupaj nas je torej 28. Starost ministrantk in ministrantov je od 8 do 17 let. Tako imamo tudi ministrante, ki obiskujejo srednjo šolo. Ministrantsko skupino vodimo trije ministranti, to smo Rebeka Feher, dijakinja Gimnazije Želimlje, Jaka Antolin, dijak Srednje biotehniške šole Rakičan in Žiga Tibaut, dijak Dvojezične srednje šole Lendava. V ministrantski skupini smo zelo povezani med sabo in med drugim nas povezuje tudi veselje do oltarja.

Vsak mesec imamo 1x ministrantske vaje in srečanja. Ministrantska srečanja imamo na župniji ob sobotah v dopoldanskem času, kjer si poleg molitve, vaj, kateheze, vedno vzamemo čas tudi za razne igre, petje, ples, šport … Čez leto organiziramo ministrantske dneve, ko ministranti preživimo cel dan na župniji in ga zaključimo z večerno sveto mašo.

Ob večjih praznikih imamo vaje pred sveto mašo. V postnem času pripravimo tudi Križev pot ministrantov.

Večina ministrantov prihaja ministrirati k sobotni družinski večerni maši, katere imamo v naši župnijski cerkvi in so namenjene v prvi vrsti otrokom in staršem.

Že nekaj let imamo sprejem novih ministrantov za god Svete Katarine Aleksandrijske, zavetnice naše župnije. Pri sprejemu ministrantov sodelujejo tudi starši, ki med sveto mašo, po ministrantski zaobljubi, pred oltarjem oblečejo svoje otroke v ministrantske obleke in jim zavežejo pas. Pred sprejemom v ministrantsko skupino imajo intenzivne vaje, tudi 2 x na teden, če je potrebno.

Ministranti sodelujemo vsako leto na škofijskem ministrantskem kvizu in zadnja leta dosegamo kar lepe rezultate. V veroučnem letu 2019/2020 smo zasedli 4. mesto, 2018/2019 smo zasedli prvo mesto, 2017/2018 smo zasedli drugo mesto, 2016/2017 pa četrto mesto.

Na koncu veroučnega leta, nas naš župnik Martin nagradi z ministrantskim izletom, na katerega povabi tudi naše starše, ki nas pridno vozijo na vaje, srečanja in k sveti maši.

Rebeka Feher, Žiga Tibaut in Jaka Antolin