Oznanila: MAŠNI NAMENI

od 25. februarja do 3. marca 2024

NEDELJA
25. februar

DRUGA POSTNA NEDELJA

8.00 LENDAVA (HU):
+Horvát Ferenc; daruje sin Franc

10.00 LENDAVA (SI):
+Vučko Ana; daruje Vnuk Mitja z Ksenjo

PONEDELJEK
26. februar
ALEKSANDER,
škof
18.00 LENDAVA: maše zadušnice
+Torhač Jožef; daruje žena Jolanda
TOREK
27. februar
BAZILIJ IN PROKOPIJ,
redovnika
18.00 LENDAVA:
-za zdravje; daruje družina Posedel Marija
+sorodnike in botre; daruje družina Hozjan
SREDA
28. februar
ROMAN,
opat
18.00 LENDAVA:
+Torhač Magdalena; daruje Banatai Magdolna z družino
+Šimonka Marija; daruje Požgai in Horvat
ČETRTEK
29. februar
ANTONIJA,
vdova
18.00  LENDAVA:
+Bači Franc; daruje Kepe komák
+Vadarec Marija; daruje vnuk Simon z Aleksandro
PETEK
1. marec
ALBIN,
škof
17.00–18.00  KRIŽEV POT IN SPOVEDOVANJE

18.00  LENDAVA:
+Konjar Štefan; daruje Vesna Mujdrica
+Milosavljević Marija; darujeta soseda Vida in Stevo

SOBOTA
2. marec
NEŽA PRAŠKA,
klarisa in opatinja
18.00 LENDAVA:
+Banfi Štefan; daruje družina Imre iz Lakoša
+Gal Ladislav in Katarina; daruje družina
NEDELJA
3. marec

TRETJA POSTNA NEDELJA

8.00 LENDAVA (HU):
+Varga Istvan in Rozalija; daruje hčerka z družino

10.00 LENDAVA (SI):
+Konjar Štefan; daruje Natalija z družino

DRUGA POSTNA NEDELJA

To nedeljo in prihodnjo nedeljo pred in po osmo in deseti maši urejamo kar na licu mesta sedežnino. S seboj prinesemo kartonček s katerim uveljavljamo in podaljšamo v cerkvi svoj sedež. Prispevek je 30€ in ga v celoti namenimo za poplačilo kurjave. Če bi razdelili 30€ na nedelje in praznike, ki se zvrstijo v sozoni kurjave je to dober evro na sveto mašo.
Prav tako vabimo vse, ki obiskujete sobotno večerno sveto mašo, da darujete prispevek za kurjavo saj smo prav tako deležni prijetne toplote v naši župnijski cerkvi čez vso zimo. Kot že rečeno je to dober 1€ na nedeljo ali praznik, ki jih je v času kurjave čez trideset nedelj in praznikov. Tisti, ki obiskujete sobotno večerno mašo bote prejeli posebne kuverte kamor vstavite vaš dar in napišete vaše podatke.
Z darom za sedežnino pokažemo pripadnost župniji in hvaležnost za dar tople cerkve. Če se bomo odzvali vsi bomo lahko pokrili stroške kurjave drugače bomo prisiljeni prenehati kuriti saj je mesečna položnica plina za cerkev okoli 1200 evrov. 


Minulo nedeljo in tudi danes člani Župnijskega pastoralnega sveta, tukaj v cerkvi, urejajo prispevek za sedežnino. Hvala vsem, ki s prispevkom za klop, podprete dobrino, da smo lahko na toplem. Priznanje gre tudi vsem vam, ki nimate svojega sedeža in stojite ali ste na koru ali v zakristiji in ste prav tako hvaležni za dobrino topline in darujete svoj dar. Kot smo vas seznanili, že minuli teden v oznanilih, je mesečna položnica ogrevanja cerkve okoli 1200€. Vaših darov za sedežnino se je do danes zbralo za plačilo položnic ogrevanja cerkve za mesec november, december, januar in še za ta mesec februar. Ob tem ugotavljamo, da imamo ob sobotah in nedeljah obisk maš okoli 560 vernikov in le 167 jih je darovalo za kurjavo. Torej, manjšina nam je omogočila, da smo lahko bili od novembra do konec tega meseca na toplem.


Veroučenci imajo ta teden zimske počitnice in hkrati veroučne. Bo pa se 26 ministrantov naše župnije udeležilo od srede do petka duhovnih vaj v Salezijanskem duhovnem cetru v Veržeju. Prav tako bomo imeli za 120 birmancev naše župnije od petka do nedelje duhovni vikend, ki bo potekal na župnišču. Torej aktivno-duhovne zimske počitnice.


Vsak petek postnega časa je eno uro pred mašo – ob 17. uri, premišljevanje Jezusovega trpljenja – KRIŽEV POT. Istočasno je možnost za sveto spoved.


V soboto bo v naši župniji za vse Župnijske pastoralne svete naše škofije postna duhovna obnova od 9. do 11. ure. Pričakujemo čez 100 članov. Drage gospodinje, naprošamo vas za dobrote iz domače kuhinje: perece, kifline, pecivo. Dobrote lahko prinesete v soboto od 9. uri v župnijsko kuhinjo. Hvala vam.


Prihodnjo nedeljo obhajamo TRETJO POSTNO NEDELJO.
Ob 8. uri maša v madžarskem jeziku in ob 10. uri v slovenskem jeziku.


Danes popoldan ob 16. uri ste vabljeni na križev pot Danijela Halasa na Hotizo. Križev pot pripravljajo župnije naše lendavske dekanije.


V minulem tednu smo se na pokopališču v Dolgi vasi poslovili od TORHAČ JOŽEFA – zanj so darovali dvanajst svetih maš in 170€ za obnovo cerkve. Naj dobri Bog dá našim dragim rajnim večni mir in pokoj. In večna Luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru. Amen.