GLEDALIŠKA SKUPINA FORTUNA

Vse se je začelo septembra 2017, ko se mi je v glavi porodila zamisel, kako lahko na preprost način polepšam mašo, popestrim dogajanje na župniji in otroke povabim k aktivnemu preživljanju prostega časa.

Že od malega sem se ukvarjala z gledališko igro, ki je bila vedno del mene in moje osebnosti. Sama zamisel pa ni bila dovolj, potreben je bil pogum, volja in predanost do dela. Zelo sem hvaležna, da mi je gospod župnik dal to možnost, ter podporo, da lahko v okviru župnije počnem to kar me veseli. V veliko pomoč pa mi je tudi Alexandra Feher Horváth, ki mi pomaga na vsakem koraku.

Otroci zelo radi prihajajo na nedeljske eno in pol urne vaje, ki jih imamo na župniji ter pri katerih preprosto uživajo. Med šolskimi počitnicami smo imeli in bomo še imeli enodnevne vaje, kjer ne manjka vmes sprostitev, razne igre in izdelovanje rekvizitov za igro. Skupaj se učimo, smejemo, se posladkamo, ter se intenzivno pripravljamo na predstave. Otroci se namreč preko gledališke igre učijo iz življenja za življenje. Ko se poistovetijo z junakom, lahko prebrodijo marsikatero lastno težavo in zaživijo bolj polno. V gledališki skupini so otroci od 11 do 14 let. Sama pa obiskujem 1. letnik Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru, smer medijski tehnik.

Z gledališko skupino Fortuna smo se prvič predstavili z otroško polnočnico. S prvo predstavo smo se odlično odrezali in s tem dobili še večjo motivacijo, ki nas žene naprej. Za tem pa stoji znanje, potrpljenje, trdo delo, kar pa je najpomembnejše, je velika ljubezen do otrok in igralske umetnosti.

Katja Zver
voditeljica gledališke skupine Fortuna