PEVSKA SKUPINA ANIMA

Pevska skupina Anima župnije Lendava deluje že drugo leto in šteje 17 članov. Starostni razpon članov razsega od 4. razreda osnovne šole vse do 1. letnika srednje šole.

Animo vodita Katja Ferenc, ki obiskuje 3. letnik srednje šole – Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani ter Anja Ftičar, ki obiskuje 3. letnik Gimnazije na Dvojezični srednji šoli v Lendavi.

Njihov repertoar sestavljajo slovenske, madžarske, latinske in angleške cerkvene pesmi. Zborovodkinji se trudita k mašam prinesti novo energijo z modernimi skladbami in včasih tudi kakšnimi priredbami.

Pojejo predvsem ob večjih praznikih kot so božič, praznik Sv. Katarine, praznik Sv. Štefana, velika noč, prvo sveto obhajilo, birma in še mnogih drugih župnijskih in otrokom namenjenih dnevih. Včasih pa popestrijo tudi kakšno navadno sobotno otroško mašo. Pojejo pa tudi izven cerkve in sicer na raznih prireditvah v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Vsako soboto imajo pred mašo do dvourne vaje, pred pomembnejšimi nastopi imajo tudi dodatne vaje, enkrat letno v času zimskih počitnic pa imajo tudi pevski vikend, ko ves vikend preživijo na župnišču in prepevajo ter se zabavajo.

Vsi njihovi dogodki pa so v obliki fotografij obeleženi na župnijski spletni strani.

Razen petja je pri Animi zelo pomembno medsebojno druženje in sklepanje novih prijateljstev. Čez celoletni trud so na koncu veroučnega leta nagrajeni z izletom.

Od 5. razreda dalje vabimo otroke, ki radi pojejo, da se pridružijo Animi.

Katja Ferenc in Anja Ftičar
zborovodkinji