5. 9. 2021 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Slovo dr. Davidu Kranerju

Spoštovani g. David!

Veseli smo bili, da ste preko našega župnika, ki sta rojaka in sta skupaj študirala, se na njegovo vabilo odzvali in še kot Rimski študent na doktorskem študiju za praznike (Božič, Velika noč, počitnice) radi prihajali k nam v Lendavo in tukaj z veseljem pomagali našemu župniku.

Ko ste se vrnili po doktoratu v Slovenijo ste z veseljem sprejeli službo duhovnega pomočnika v naši župniji.

Delovali ste z maševanjem in nas vernike nagovarjali preko pridig.

Največje vaše delo, ki pušča v župniji močan pečat je delo s skupino mladih – in jih usposabljali za animatorje, ki izvajajo oratorij.

Podeljevali ste nam zakramente spovedovanje, krščevanje, kakšen pogreb, obiskovanje bolnih in ostarelih po domovih.

Srce nam je zaigralo ko smo tudi iz vaših ust slišali kako besedo v madžarščini.

Za vsa ta leta, ki ste jih podarili naši župniji, kljub temu, da imate velike in odgovorne zadolžitve na ravni Cerkve v Sloveniji  smo se zavedali, da ne boste mogli ves čas biti samo naši, smo vam srčno hvaležni.

Pri vaših novih zadolžitvah, ki ste jih sprejeli in zaradi njih zapuščate našo župnijo, vam želimo pri delu uspeha in res Božjega blagoslova, da bi se v novem okolju dobro počutili, da bi z veseljem, odgovornostjo, trdno vero in jasno besedo vodili Božje ljudstvo.

Župnik Martin in župljani vam v dar podarjamo grafiko lendavske župnije, ki vas naj spominja na vsa ta leta, ki ste jih preživeli med nami.

Gospod David, hvala in srečno!

Lendava, 29. 8. 2021


FOTOGRAFIJE S POSLOVILNE SVETE MAŠE V LENDAVI