3. 5. 2021 | Kategorija: NOVICE IN DOGODKI

OBVESTILA ZA TEKOČI TEDEN (od 3. do 9. maja 2021)

Stopili smo v Marijin mesec – maj in v ponedeljek (jutri) pričenjamo ŠMARNICE. Tudi letos bodo šmarnice potekale preko Zooma vsak večer ob 19.30 uri.


Zaradi šmarnic bomo v mesecu maju večerne maše obhajali ob 18. uri. 


V torek obhajamo god svetega Florijana zaščitnika pred poplavami in požarom. Sveti Florijan je zavetnik mesta Lendave saj so mu naši predniki v centru mesta na Cerkvenem trgu leta 1797 postavili steber z njegovim kipom in v latinskem jeziku zapisali: NAJ LENDAVA, KI JE V TVOJO ČAST, FLORIJAN, POSTAVILA TA STEBER, SLOVI PROSTA GRMAD, KI JIH VRTINČI OGENJ. Sveti Florijan je zavetnik gasilcev in njegovo podobo zelo radi upodobijo na gasilskih vozilih, gasilskih domovih, gasilskih praporjih in gasilskih grbih. Običaj je, da na praznik svetega Florijana gasilci obiščejo župnijsko sveto mašo in se mu zahvaljujejo obenem pa priporočajo za varstvo in blagoslov pri reševanju človeških življenj in njihovega premoženja.


Sobotna večerna maša je nedeljske in jo obhajamo ob 18. uri.
Za obisk svete maše se je potrebno najkasneje dan prej prijaviti na telefonsko 041 670 199 – sms sporočil ali email prijav ne sprejemamo.


Prihodnjo nedeljo obhajamo ŠESTO VELIKONOČNO NEDELJO.
Ob 8. uri maša v madžarskem jeziku in ob 10. uri maša v slovenskem jeziku.
Za obe sveti maši se je potrebno najkasneje dan prej prijaviti na telefonsko 041 670 199 – sms sporočil ali email prijav ne sprejemamo.


Za več informacij si oglejte stran Oznanila.