4. 5. 2021 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Mladinski festival 2021

LETO 2021 – FESTIVAL NA SPLETU

1. Mladinski festival v Sloveniji bo potekal 2. 5.–8. 5. 2021 v spletni obliki, zato registracija na dogodek ni potrebna.

Prenos dogajanja boste v celoti spremljali na našem YT-kanalu ŠOM MS, srečali pa nas boste lahko tudi na Exodus TV in Radiu Ognjišče.

Povezava:
https://som-ms.si/mladinski-festival/

Za vse aktualne informacije nam sledite na:
Facebook strani Mladinski festival
Youtube kanalu ŠOM MS
Instagram profilu mladinski.festival

O FESTIVALU

Ideja Mladinskega festivala je prišla iz Medžugorja, kjer že 31 let poteka enotedenski festival za mlade z vsega sveta. Zamisel o molitvenem srečanju mladih se je rodila v srcu mladega romarja iz Anglije, ki je to željo delil s, sedaj že pokojnim, patrom Slavkom Barbaričem, začetnikom festivala za mlade. Festival je sestavljen iz katehez, pričevanj, molitve, adoracije, sv. maše, plesa in petja. Leta 2019 smo na pobudo murskosoboškega kaplana, g. Aljaža Baša, začeli razmišljati, da bi duh festivala iz Medžugorja prenesli tudi na slovenska tla. Zamisel je obrodila sad in tako smo v duhu Mladifesta pričeli načrtovati sprva dvodnevni festival za mlade iz celotne Slovenije. 1. Mladinski festival bo tako potekal v spletni celotedenski obliki, in sicer od 2. do 8. maja 2021 v škofiji Murska Sobota, čeprav smo ga načrtovali že za leto 2020, vendar je bil zaradi trenutnih razmer prestavljen na leto 2021. Na Festivalu se nam bodo pridružili številni gostje, program pa bo s petjem in igranjem obogatil pevski zbor in bend Mladinskega festivala.

LETOŠNJE GESLO: “S Teboj, Mati Marija!”

PROGRAM:

PROMOCIJSKI VIDEO: