2. 8. 2015 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

PRESTAVITVE DUHOVNIKOV V ŠKOFIJI MURSKA SOBOTA

S 1. avgustom 2015 so nastale prestavitve duhovnikov v škofiji Murska Sobota.

Zaradi pastoralne potrebe v dvojezični župniji Lendava je gospod škof imenoval za duhovnega pomočnika naši župniji gospoda Franca Režonjo. K nam bo prihajal pomagat vse tisto, za kar ga bom, kot župnik zaprosil. Prav tako bo hodil maševat k Porabskim Slovencem v Monošter in obenem ostaja župnik župnije Razkrižje.
Zaradi teh pastoralnih obveznosti je gospod Franc Režonja razrešen službe generalnega vikarja in kanclerja na škofiji v Murski Soboti. Za novega generalnega vikarja in kanclerja je bil imenovan gospod Alojz Kozar, župnik iz Odranec in dekan lendavske dekanije.

V  župniji Turnišče sta se poslovila oba duhovnika. Župnik Robert Brest je odšel med slovenske izseljence v Buenos Aires v Argentino, duhovni pomočnik Srečko Fras je postal župnik pri Mali Nedelji. Dosedanji tamkajšnji župnik Tomislav Roškarič odhaja v mariborsko nadškofijo in bo župnik pri sv. Tomažu pri Ormožu.

V župnijo Turnišče, ki je naše osrednje Marijino romarsko središče, prihajajo trije redovniki minoriti – OFM Conv. Župnik je postal 41 letni pater Anton Brinjovc, ki je bil do sedaj bolnišnični župnik na Univerzitetnem kliničnem centru in Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Kaplan je postal letošnji novomašnik pater Daniel Golavšek, duhovni pomočnik bo pater Franc Meško, ki je bil do sedaj na župniji na Ptuju.