26. 10. 2016 | Kategorija: Brez kategorije

Župnijsko romanje v Medjugorje (od 27. do 30. aprila 2017)

romanje_v_medjugorje_2017_grafika

PRIJAVE ZBIRAMO V PISARNI ŽUPNIJE V ČASU URADNIH UR.


Cena romanja znaša 195 evrov in vključuje:
– avtobusni prevoz, cestnine, vinjeta v Medjugorju in dnevnica šoferjem
– dva polna penziona in dva polpenziona v centru Medjugorja v hotelu Merci
– vstopnina ogleda etnografskega muzeja v Buškem jezeru.


OB PRIJAVI SE PLAČA akontacija 50 evrov ostalo na romanju.
Če se prijaviš in nato v zadnjem trenutku odpoveš potovanje zadržimo prijavnino (50€) saj nastanejo stroški predčasne rezervacije hotela in plačila akontacije.


PODROBNI OPIS PROGRAMA ROMANJA:

medjugorje_2017_1dan1. DAN – četrtek 27. april 2017
Ob 4.00 uri odhod izpred župnijske cerkve v Lendavi. Prestop meje v Petišovcih (potreben je veljavni osebni dokument – OSEBNA IZKAZNICA ali POTNI LIST). Pot nas vodi v eno najstarejših Marijinih božjih poti na Hrvaškem v ALJMAŠ (ime prihaja iz Madžarščine alma – jabolko). Aljmaš leži v Slavoniji ob reki Donavi. Kraj, posebej svetišče, je v zadnji jugoslovanski vojni bil popolnoma porušen. Tam bomo imeli prvo romarsko mašo in čas za malico iz popotne torbe. Nadaljevali bomo pot proti Bosni in Hercegovini, kjer bomo prestopili mejo (potreben je veljavni osebni dokument – OSEBNA IZKAZNICA ali POTNI LIST). Peljali se bomo mimo Sarajeva (če bo čas dopuščal se bomo ustavili na čevapčičih), mimo Mostarja in v Medjugorje, kjer bomo nastanjeni v centru mesta v hotelu Merci (tam nas bo čakala topla večerja in namestitev).


medjugorje_2017_2dan2. DAN – petek 28. april 2017
Zjutraj zajtrk in premišljevanje KRIŽEVEGA POTA NA Križavac. Vrnemo se v hotel kjer je kosilo. Popoldan prosto za osebno molitev, spoved, nakupovanje spominčkov. Zvečer se pridružimo maši narodov. Večerja. Po večerji KLANJANJE (molitev pred Najsvetejšim). Počitek.


medjugorje_2017_3dan3. DAN – sobota 29. april 2017
Zajtrk. Obisk CRNICE – kraja kjer se je Marija prikazala medjugorskim pastirjem. Tam bomo premišljevali molitev rožnega venca. Vrnitev v hotel, kjer je kosilo. Popoldan prosto za osebno molitev, spoved, nakupvanje spominčkov. Zvečer se pridružimo maši narodov. Večerja. Po večerji KLANJANJE (molitev pred Najsvetejšim). Počitek.


medjugorje_2017_4dan4. DAN – nedelja 30. april 2017
Zajtrk in zapustimo Medjugorje. Pot nas vodi do BUŠKOG JEZERA, kjer je čudovit samostan svetega Elija bratov Karmeličanov. Tam bomo imeli sveto mašo in kdor bo žele bo lahko prejel karmelski škapulir (več o tem bomo razlagali na avtobusu).

Iz Buškog jezera nas bo pot peljala proti Splitu na avtocesto po kateri se vozimo za Zagreb in od tam proti domu. Vrnemo se v večernih urah.


Opis si lahko prenesete tudi v PDF obliki, velikost 580 KB (kliknite sem).