12. 1. 2021 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

ZAHVALA OB KONCU LETA 2020

December je čas, ko se ozremo nazaj in delamo inventuro leta ki se izteka in hkrati snujemo načrte za prihajajoče leto.

Dragi naš župnik Martin, dovoli da ti v imenu sodelavcev in župljanov naše župnije izrečem besede zahvale.

Ko si me leta 2013 vprašal in povabil, če ti lahko pomagam pri opravilih v pisarni, (ker te je g. Marija Berke zaprosila za zamenjavo), niti pomislila nisem da ima en župnik poleg maševanja, porok, krstov, verouka, pogrebov še toliko drugih opravil. Iz tvojega pripovedovanja vem, da ti na začetku službovanja na tej veliki dvojezični župniji ni bilo lahko. Vsi pač niso sprejeli sprememb. Nekateri so mislili, da mora iti vse po starem, kot je bilo nekoč. Pa si se čez čas opogumil, udaril z nogo ob tla in z novo energijo, z novimi pogledi, z novimi načrti začel z novim načinom dela.

Vodenje te velike dvojezične župnije zelo obvladaš, vzpostavil si svoj red, svoj način poučevanja tako mladih kot nas starejših, skrbiš za duhovni in materialni napredek župnije, daruješ nam duhovniško pričevanje, razumevanje, razdajaš nam svoje znanje, sposobnosti, svoj čas, prisluhneš vsakemu. Organiziral si nam skozi vsa ta leta čudovita in nepozabna romanja. Vpeljal si sodelavce v razno- razna dela, nas spremljaš ob delu in tudi do neke mere nam zaupaš. Seveda pri vsem tem se moramo tudi mi ustaliti, sodelovati, ti pomagati, te podpirati, moliti zate. Zato je dobronamerna podpora našemu župniku naša največja naloga in hkrati zahvala ter potrditev da vse njegovo dušno pastirsko delo preteklih in naslednjih let ne bo zaman.

Ravno v tem modernem času delo duhovnika ni lahko, saj se neprestano tehtajo tvoje besede, kretnje, vsak korak. Vendar tudi to veš lepo reševati z mirnim, premišljenim in potrpežljivim nastopom, pa čeprav je včasih upravičeno potrebna kakšna tvoja ostra beseda, kritika. V tem virusnem obdobju si nas skozi celi advent popeljal preko zoom aplikacije vse do Betlehema k rojstvu našega Odrešenika. Vsako nedeljo in praznike nam omogočaš da smo povezani kot ena velika družina.

Naj ti dobri Bog da še naprej moči in zdravja, da nas poučuješ in vzgajaš v veri, oznanjaš Božjo besedo in nas vodiš po pravi poti, ki pelje k Nebeškemu Očetu. Naj ti bo dobri Bog bogat plačnik za vsa tvoja dobra dela in še enkrat velika hvala.

Bodi zmeraj odločen in odrezav.

Zahvala gre tudi našemu duhovnemu pomočniku g. Davidu Kranerju, ki z veseljem pride k nam v Lendavo pomagat ob praznikih. Hvala mu, da se ukvarja z našo mladino, animatorji, pa čeprav je potrebno včasih imeti veliko potrpljenja in razumeti tudi jezik naših mladih. Hvala g. Frančeku Maršiču, ki seveda ko mu okoliščine dopuščajo se rad vrača med nas. Hvala našemu organistu Teodorju, ki nam s svojo modrostjo, znanjem, čudovitim igranjem in petjem bogati svete maše in praznike.

Vsem še enkrat za ves trud dobri Bog poplačaj.

V imenu sodelavcev in župljanov Župnije Lendava.

Marika Bogdan