11. 2. 2017 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

VABILO: Predavanje patra Karla Gržana v DOŠ I Lendava

Društvo za pomoč v stiski ZARJA Lendava, HAJNAL – szorongással küzdőket segítő egyesület Lendva in Župnija Lendava

vabijo na predavanje

patra Karla GRŽANA,

ki bo v ponedeljek 27. marca 2017 ob 18. uri
v prostorih jedilnice DOŠ I (dvojezična osnovna šola)
Lendava, Kranjčeva 44.


Karel GRŽAN je slovenski duhovnik, scenarist, publicist, pisatelj in doktor znanosti s področja literarnih ved. Rodil se je 1958 v Celju. Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani 1984 in 1985 posvečen v duhovnika. Leta 2003 se opravil magistrski študij in bil na Filozofski fakulteti v Ljubljani habilitiran za doktorja znanosti. Poleg svojega duhovnega dela in pisanja se ukvarja tudi s problematiko zasvojenosti. Leta 1997 je na Razborju na Lisci ustanovil prvo in edino komuno za dekleta na slovenskem. 2004 je vodil priprave za odprtje prve skupnosti za pomoč odvisnikom v Prekmurju.

Zanimajo ga različna področja od zgodovine do pisanja problemskih tematikah in stiskah sodobnega človeka. Piše knjige za otroke, mladino in odrasle, ljudske igre, članke za časopise, je gost na številnih okroglih mizah, predavanj po šolah, kulturnih domovih in drugih ustanovah. Zadnji dve knjigi: » Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih« in »Vstanimo, v suženjstvo zakleti« sta postali uspešnici, še posebej izstopa slednja z podnaslovom »Izstopimo iz smrtonosne igre polov«
In nam bo spregovoril prav o tej tako aktualni tematiki, o sedanjosti, odnosih v družbi, uničenih vrednotah in lažeh s katerimi nas manipulirajo.

Vzemite si čas in se nam pridružite, domov boste odšli drugače razmišljajoči.

VLJUDNO VABLJENI !

Dodatne informacije o predavanju lahko dobite na tel. 031 477 236