12. 11. 2016 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

VABILO: Katarininovo v Lendavi 2016

20161125_katarinovo_slo

K A T A R I N I N O V O

katarinaSveto Katarino Aleksandrijsko častijo kot zavetnico deklet, mladine, tiskarjev, filozofov in učenjakov. Priporočajo se ji proti migreni, boleznim jezika, za najdenje utopljencev in za srečno zadnjo uro. Na pomoč jo kličejo neporočena dekleta, delavci, ki delajo s kolesi (lončarji, brusilci nožev, strojarji, kolarji, tkalci, mlinarji), arhivarji, pleskarji, vzgojitelji, dekleta, pravniki, odvetniki, knjižničarji, knjigarnarji, dekle, mehaniki, klobukarji, bolniške sestre, modrijani, modroslovci, pridigarji, šolarji, učenci, dijaki, pisarji, tajniki, stare device, stenografi, študentje, bogoslovci in teologi. Od ustavov se ji priporočajo pariška univerza in zavodi Balliol, Massey, Żejtun, Żurrieq, Santa Catalina, San Pablo City na Filipinih in Aalsum na Nizozemskem.

PROGRAM PRAZNOVANJA KATARININEGA

ČETRTEK 24. november 2016 – PREDVEČER KATARININEGA
+ ob 18. uri, na predvečer praznika svete Katarine Aleksandrijske,
bo daroval sveto mašo upokojeni škof dr. Jožef Smej.

Po maši, ob 19. uri, se bo v cerkvi svete Katarine predvajal film o škofu Jožefu Smeju z naslovom KAPLJA  NA  VEDRU.
Kaplja na vedru je naslov pesmi in pesniške zbirke škofa dr. Jožefa Smeja. To ime so ustvarjalci dokumentarno-igranega filma: scenarist Matjaž Feguš, režiser David Sipoš, izvršna producentka Jolanda Pinterič in strokovni sodelavec Lojze Kozar, izbrali tudi za naslov dokumentarca o našem velikem rojaku. Vstop je prost.

PETEK 25. november 2016 – KATARININOVO
+ 9. uri maša v slovenskem jeziku
daruje jo župnik iz Ptujske Gore pater Milan Holc
+ 10.30 uri maša v madžarksem jeziku
daruje jo kaplan novomašnik iz Lentija Takács András
+ 18.00 uri dvojezična sveta maša
daruje jo škof dr. Peter Štumpf – prepevajo pevci in mladi iz skupine Anima. Pri maši bo škof podelil priznanje našemu župljanu Jožetu Ščančarju in v službo izrednih delivcev obhajila s petletnim mandatom postavil gospoda Štefana Žerdina, gospoda Petra Varga, gospoda Ladislava Nagy, gospoda Avgusta Hozjana in gospoda Aleksandra Gerenčer.

Vljudno vabljeni!