4. 11. 2022 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Tridnevnica v pripravi na praznovanje župnijske zavetnice svete Katarine

TOREK, 22. november 2022 ob 18. uri
Slovesno sveto mašo bo daroval župnik iz Rediča Pete Polgár Máté.
Spregovoril bo o pomenu in vrednosti zavetnika župnije in samem praznovanju svetnikov. Njegov nagovor bo prevajan v slovenski jezik.


SREDA, 23. november 2022 ob 18. uri
Med nami bo Gregor Čušin, slovenski igralec, dramatik in režiser. Znan je po svojih avtorskih monodramah, kjer se ukvarja s krščanskimi temami. Je poročen in oče šestih otrok. Spregovoril bo očetom, materam, botrom in vsem vernim o pomembnosti in vrednosti družine.


ČETRTEK, 24. november 2022 ob 18. uri
Slovesno sveto mašo bo daroval kaplan dr. Andrej Lažeta in spregovoril o pomenu zgodovine naših krajev in svetniškem liku svetega Ladislava, katero knjigo je napisal in jo bo predstavil.
Možnost bo kupiti knjigo.


PETEK, 25. november 2022 ob 11. uri
10. uri vabljeni na Konzulat v Lendavi, kjer bodo podelili priznanje Madžarske predsednice našemu škofu dr. Petru Štumpfu.

11. uri slovesna sveta maša, ki jo bo ob navzočnosti številnih duhovnikov in apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji, nadškofa msgr. Jean-Marie Speich, daroval naš škof dr. Peter Štumpf. Med sveto mašo bo apostolski nuncij posvetil obnovljen Banffiyev kelih, ki je najdragocenejši predmet župnije.

18. uri praznična sveta maša za vse, ki so dopoldan po obveznostih. Med sveto mašo sprejem novih ministrantov.