25. 12. 2016 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Škofovo božično voščilo

Skoraj vsak dogodek v človekovem življenju ima za seboj čakalno vrsto. Tudi Jožef in Marija sta se morala v Betlehemu postaviti v čakalno vrsto, da bi dobila primerno sobico. In ker je nista dobila sta odšla v hlevček, kjer se je rodilo Božje dete, ki se je postavilo na začetek vrste nove zgodovine.

Tudi v hlevčku se je izoblikovala nenavadna vrsta – pastirji, ki so drug za drugim prihajali, da bi počastili Božje dete. Pastirji so tista kategorija ljudi, ki ne morejo priti povsod na vrsto. Tja jih je postavil kar angel, ko jih je potolažil, naj se ne bojijo, naj bodo veseli, ker se jim je danes rodil Odrešenik, ki je Kristus, Gospod (prim. Lk 2, 10-11).

Ker se očitno niti Odrešenik ni mogel ogniti čakalni vrsti, da bi se lahko dostojno rodil, pomeni, da je prišel na svet tudi za to, da bi nas opogumil v našem čakanju in pokazal svojo solidarnost z vsemi čakajočimi.

Tudi naše božično dejanje naj bo tokrat v dajanju prednosti tistim, ki čakajo v vrsti, da bi njihovo življenje bilo lepše, bolj zdravo in tudi bolj smiselno.

V novem letu 2017 pa vseeno želim vsem samo dve dolgi čakalni vrsti in to pred spovednico ter pri svetem obhajilu med sveto mašo.

+ msgr. dr. Peter Štumpf
soboški škof

Škofova božična poslanica

Vir: Škofija Murska Sobota