24. 11. 2022 | Kategorija: Brez kategorije

Romanje v Egipt (7. do 15. oktober 2023)

OBVESTILO

Do konca meseca julija je bila možna prijava za župnijsko romanje v Egipt, ki bo v mesecu oktobru. Sporočamo, da smo zapolnili vsa mesta tako, da ni več možnosti prijave. Srečanje vseh romarjev z agencijo glede napotkov potovanja bo v petek, 15. septembra po večerni sveti maši.

Župnija Lendava in Aritours vas vabita na romanje
k župnijski zavetnici sv. Katarini Sinajski

EGIPT: KAIRO, ALEKSANDRIJA, SAMOSTAN SV. ANTONA PUŠČAVNIKA in SINAJ


DATUM: 7. do 15. oktober 2023
duhovno vodstvo: župnik g. Martin Dolamič-Konrad


1. dan, 7. oktober: Lendava – Kairo
V popoldanskih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja do letališča na Brniku ter večerni polet v KAIRO preko Istanbula. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

2. dan, 8. oktober: Kairo
Po poznem zajtrku ogled glavnega mesta, kjer oživijo zgodbe iz Tisoč in ene noči. Kairo domačini imenujejo »Um al dunja« – mati sveta. Obisk prenaseljene stare islamske četrti, alabastrne mošeje ter koptskega (krščanskega) dela mesta, kjer so kristjani dobili eno prvih zatočišč. Egipčanski narodni muzej nas s svojimi znamenitimi arheološkimi najdbami popelje tisočletja nazaj v preteklost. Med številnimi dragocenostmi nas zagotovo še posebej prevzame Tutankamonov zaklad: zlate faraonove maske, sarkofagi, čudovit nakit, oprema, orodje, … Sledi še obisk instituta za izdelavo papirusa, kjer nam pokažejo, kako so stari Egipčani izdelovali papirus. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan, 9. oktober: Kairo – Memphis – Giza – Kairo
Zajtrk in nato vožnja v MEMPHIS, kjer si najprej ogledamo ostanke tega nekdaj veličastnega mesta z velikanskim kipom Ramzesa II. Sledi nepozabno doživetje ogled veličastnih piramid v GIZI, ki dajejo Egiptu največji pečat. Med njimi je s 137 m najvišja Keopsova stara že več kot štiri tisočletja. Po vrnitvi v Kairo na enem največjih bazarjev v arabskem svetu v Khan-al-Khalili, začutimo utrip pravega orientalskega vzdušja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan, 10. oktober: Kairo – Aleksandrija – Kairo
Zajtrk. Iz Kaira nas pot vodi preko delte Nila do glavnega morskega pristanišča ob Sredozemskem morju, v starodavno ALEKSANDRIJO. Mesto, ki nosi ime po svojem ustanovitelju Aleksadru Velikem, je bilo kulturno središče antičnega sveta, kjer je stal slavni svetilnik, eno od sedmerih čudes starega sveta. Mnogo kasneje so v Aleksandrijo odhajale mnoge Slovenke kot dojilje, hišne pomočnice, gospodinje. Aleksandrija je danes privlačno in živahno pristaniško mestece. Ogled glavnih znamenitosti: supermoderna knjižnica, citadela narejene iz kamenja antičnega svetilnika, katakombe, rimski amfiteater, … Popoldan se vrnemo v Kairo in obiščemo še skupnost slovenskih šolskih sester, ki vodijo študentski dom za dekleta različnih narodnosti in veroizpovedi. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan, 11. oktober: Kairo – samostan sv. Antona Puščavnika – Kairo
Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet v egiptovsko puščavo.
Zgodovina katoliškega posvečenega življenja sega v prva stoletja po Jezusovi smrti, ko so po Jezusovem zgledu živeli kot puščavniki. Eden prvih je bil sv. Anton Puščavnik, ki se je za takšen način življenja odločil okoli leta 270. Sv. Anton velja za očeta meništva, saj mu je sledilo veliko učencev, ki naj bi v četrtem stoletju postavili samostan na mestu njegovega pokopa. Ta je danes znan kot samostan sv. Antona in stoji v puščavi dobrih 300 kilometrov od Kaira. Po puščavsko-duhovnem doživetju se vrnemo v hotel v Kairo. Večerja in nočitev.

6. dan, 12. oktober: Kairo – sv. Katarina
Slovo od Kaira in vožnja čez Sueški prekop na polotok Sinaj. Potovanje po nekdanji pokrajini Gesem, kjer so prebivali Izraelci pred odhodom iz Egipta in kot faraonovi sužnji gradili skladiščni mesti Pitom in Ramses. Postanek v kraju Ayun Musa, svetopisemska Mara, kjer je Mojzes spremenil grenko vodo v sladko. V večernih urah prihod v SV. KATARINO. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan, 13. oktober: gora Sinaj – Sharm El Sheikh
Še v nočnih urah začnemo vzpon na SVETO GORO (Gebel Musa), kjer je Mojzes prejel 10 božjih zapovedi. Sončni vzhod in maša na tem kraju bosta nepozabno doživetje. Po sestopu z gore ogled samostana sv. Katarine, ki ga je v 6. stol. dal zgraditi cesar Justinijan. Tukaj hranijo dragocene ikone in rokopise iz prvih stoletij krščanstva. Sledi vožnja skozi puščavo do hotela v znanem turističnem središču SHARM EL SHEIKH. Prosto do večerje in nočitev.

8. dan, 14. oktober: Sharm el Sheikh
Zajtrk. Kratek ogled tega letoviškega mesta. Rdeče morje slovi po čudovitem svetu koral in živopisnih ribah. Prosto za kopanje, samostojno raziskovanje, druženje, … lahko se odpravite tudi na vožnjo s turistično ladjo s steklenim dnom. Za konec našega romarskega popotovanja še enkrat sedemo za »skupno mizo«. Po večerji transfer na letališče.

9. dan, 15. oktober: Sharm el Sheikh – Lendava
Nočni polet preko Istanbula na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Po jutranjem pristanku avtobusni prevoz v kraje odhoda.
Med potjo bodo maše po dogovoru z duhovnim vodjem.


CENA: 1.590 EUR (45 oseb); 1.690 EUR (35 oseb) ; 1.830 EUR (25 oseb)
Cena je izračunana novembra 2022.


V ceno je vključeno: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na/z letališča, avtobusni prevoz po programu v Egiptu, 6 polpenzionov v hotelih 4* (dvoposteljne sobe, TWC), ogledi in vstopnine po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila: obvezne napitnine v hotelih in za šoferje 40 EUR po osebi, viza za Egipt cca. 30 EUR (uredimo na letališču v Kairu).

Možna doplačila: enoposteljna soba 180 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let 16,80 EUR).

Način plačila: 250 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina: 45 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).


Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.


Aritours že 30 let z vami in za vas
Romanje z Aritoursom = zajamčena kakovost

Obilo prijetnih romarskih doživetij vam želi vaša agencija Aritours!

Aritours d.o.o. Slomškov trg 7, 2000 Maribor, tel 252 16 19, www.aritours.si, info@aritours.si


Za prenos programa kliknite sem (velikost:  154 KiB).