4. 2. 2014 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

POGLED NAZAJ: Svečana akademija in blagoslov prenovljenega oltarja v Lendavi

2013_svecana_akademijaLendavska župnija je v soboto, 7. decembra 2013, ob 17. uri, v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi pripravila svečano akademijo ob zaključku restavriranja glavnega oltarja župnijske cerkve svete Katarine Aleksandrijske in tabernaklja.

Za dodatne podrobnosti in slike si oglejte spletno stran murskosoboške škofije:
http://www.skofija-sobota.si/lendava-svecana-akademija-in-blagoslov-oltarja


Lendava – Blagoslov restavratorskih del

2013_blagoslov_oltarjaNa drugo adventno nedeljo, 8. decembra 2013, na sam praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, je bilo v župnijski cerkvi v Lendavi še posebej slovesno. Ob 11. uri je gospod škof dr. Peter Štumpf ob somaševanju domačih in okoliških duhovnikov daroval svečano sveto mašo, med katero je blagoslovil obnovitvena dela na glavnem oltarju zavetnice župnijske cerkve svete Katarine Aleksandrijske ter tabernakelj, v katerega je prvič shranil Najsvetejše, živega Jezusa, ki je tam v podobi kruha (kot je g. škof v pridigi poudaril) za vse lendavčane.

Ob tem gre poudariti, da gre v Lendavi za sožitno življenje več kultur, ki se zbirajo ob istem oltarju, in da so verniki s tem, da so v letu vere po tristotih letih temeljito obnovili kulturno dediščino naših prednikov, poživili svojo pripadnost v Kristusa.

Za dodatne podrobnosti in slike si oglejte spletno stran murskosoboške škofije:
http://www.skofija-sobota.si/lendava-blagoslov-restavratorskih-del