2. 12. 2021 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Podeljena plaketa Rudolfu in Dragici Žagar ob župnijskemu prazniku zavetnice svete Katarine Aleksandrijske, 25. novembra 2021

Župnija Lendava ob svojem župnijskem prazniku zavetnice svete Katarine Aleksandrijske podeljuje PLAKETO SVETE KATARINE spoštovanima zakoncema Rudolfu in Dragici Žagar

Obrazložitev

Rudolf in Dragica Žagar živita na ozemlju župnije Lendava, Kapca, Spodnja ulica 14, 9220 Lendava. Sta srečno poročena in starša dveh otrok. Rudolf je celo svoje življenje do upokojitve delal daleč od doma v Avstriji, Dragica je pa doma skrbela za otroka in domače gospodarstvo.

Spomini se mi vračajo v jesen leta 2010, ko sem prišel v župnijo Lendava za župnika. Vsak začetek je zmeraj težak, nikogar ne poznaš, na novo pričenjaš plesti vezi in graditi – posebej v dušnopastirski službi – zaupanje do sočloveka – toliko bolj do tistih, ki so ti blizu, ki so sodelavci. Taka sta bila med prvimi Dragica in Rudolf Žagar. Ves svoj prosti čas in moči sta z velikim veseljem in predanostjo podarjala osebno meni in župnijski skupnosti na vseh ravneh – posebej, da so župnijska cerkev, njena okolica in okolica župnišča bili zmeraj lepo in zgledno urejeni.

Če bi želeli vse ubesediti in zapisati, kar sta zakonca Žagar v enajstih letih svojega življenja dajala svoji župniji bi lahko napisali knjigo. Za vso njuno plemenitost, veliko srce in predanost svoji župniji naj jima bo na priprošnjo naše župnijske zavetnice svete Katarine Aleksandrijske dobri Bog bogat plačnik.

Pred nekaj dnevi sta me zakonca Žagar obvestila, da zaradi let in bolezni več ne zmoreta…

Z razumevanjem in istočasno z zavedanjem, da na zemlji nič ni trajno in večno, sem vzel na znanje to njuno prošnjo.

Draga Dragica,
dragi Rudek;
hvala vama za vse in hvala vama za iskrenost. Naj vajino starost spremlja spokojen mir, želimo vama obilo zdravja in da bosta dolgo in srečno živela svoje sanje.

Za vse ovrednoteno in za vse, kar ni bilo tukaj povedano vama Župnija Lendava z velikim veseljem podeljuje PLAKETO SVETE KATARINE in želi vse dobro.

Hvala in Bog vaju živi.

Lendava, 25. november 2021
Martin Dolamič-Konrad, župnik


FOTOGALERIJA

Ta dan je dopoldanski maši daroval letošnji zlatomašnik msgr. Franc Režonja popoldansko mašo pa župnik Martin Dolamič-Konrad pri kateri smo podelili zakoncema Rudeku in Dragici Žagar plaketo svete Katarine.