19. 9. 2023 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Obnova zvonika v Dolgi vasi, zvonika v Trimlinih, kipa svete Ane v Trimlinih ter kapele v Dolnjem Lakošu

OBNOVA ZVONIKA V DOLGI VASI
OBNOVA ZVONIKA V TRIMLINIH IN KIPA SVETE ANE
OBNOVA KAPELE V DOLNJEM LAKOŠU

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost me je pred več kot dve leti zaprosila, da Župnija Lendava, kot lastnik podpiše pogodbo za pridobljena sredstva iz Programa Flórisa Rómerja Fundacije Lászla Telekija, in prav tako soglasje, da se s sodelovanjem Župnije Lendava obnovi zvonik v Dolgi vasi; zvonik v Trimlinih in kip svete Ane in kapela v Dolnjem Lakošu.

Ves čas obnove smo z vodstvom Krajevne skupnosti Dolga vas in Trimlini lepo sodelovali in z gradbenega in liturgičnega stališča ohranili veličino in pomen obnovljenih zvonikov kakor tudi kip svete Ane.

Izrekam zahvalo in zavzetost Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnost, da s svojim čutom, do krščanskih simbolov goji čut in pridobiva iz raznih virov finančna sredstva za ohranjanje krščanske dediščine. Pozdravljam in zahvaljujem se v imenu kristjanov Župnije Lendava predstavniku Fundaciji Lászla Telekija, da podpira in z razpisi sofinancira krščansko dediščino na ozemlju, kjer živijo Madžari.

Krščanski simboli zaživijo svojo veličino in vrednost takrat, ko povezujejo ljudi in gradijo medosebne odnose – gradijo skupnost – krščansko skupnost. Zato so krščanski simboli večni in vredni obnove/ohranjanja.

POVEZAVA: