28. 6. 2014 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

Lendava – srečanje ministrantov

sobota, 28.06.2014

20140628_srecanje_ministrantov1Na dekanijskem srečanju v Lendavi se je zbralo 81 ministrantov in ministrantk iz devetih župnij lendavske dekanije. Srečanje je pripravil in vodil referent za ministrante mag. Simon Štihec.

Po molitvi v župnijski cerkvi sv. Katarine so se ministranti pomerili v kvizu, kjer so pokazali dobro poznavanje apostola sv. Petra. Najbolje so se odrezali ministranti iz župnije Dobrovnik, ki so osvojili vse možne točke. Drugo mesto so zasedli ministranti iz Bogojine, tretje ministranti iz Črensovec in četrto ministranti iz Beltinec. Te štiri ekipe bodo jeseni sodelovale na škofijskem kvizu.

Po podelitvi nagrad in priznanj so se ministranti okrepčali s pico in pijačo, nato pa odšli na nogometno igrišče pri osnovni šoli, kjer se je začel športni del srečanja. Osem ekip se je pomerilo v nogometu. Na koncu so slavili ministranti iz Dobrovnika, ki so osvojili prvo mesto in s tem tudi pokal. Sledile so ekipe iz Kobilja (2. mesto), Beltinec (3. mesto) in Velike Polane (4. mesto). Za pošteno igro je skrbel sodnik Aljaž Baša, bogoslovec iz župnije Beltinci.

Srečanje ministrantov iz župnij lendavske dekanije je pokazalo, da so mladi sposobni veliko doseči tako na duhovnem, svetopisemskem kot tudi na športnem področju.

Mag. Simon Štihec jih je v začetku spodbudil, da bi vztrajali na dobri poti, na poti z Jezusom tudi v počitnicah. Srečanje v Lendavi jim bo k temu gotovo pomagalo.

Vir: http://www.skofija-sobota.si/lendava-srecanje-ministrantov


FOTOGRAFIJE:

20140628_srecanje_ministrantov1 20140628_srecanje_ministrantov2 20140628_srecanje_ministrantov3 20140628_srecanje_ministrantov4