19. 11. 2016 | Kategorija: ARHIV NOVIC IN DOGODKOV

ADVENT V LENDAVI na trgu pred cerkvijo

2016_1adventnaPRVA ADVENTNA SOBOTA
SOBOTA, 26. november 2016

od 9. – 12.00 ure ADVENTNA DELAVNICA izdelovanje adventnih venčkov – delavnico izvajajo sodelavci župnijske KARITAS in se odvija v dvorani župnije.

ob 17.00 uri maša ob začetku ADVENTA. Mašo bo s prepevanjem bogatila skupina SVETNIK, ki izvaja krščansko skladbo za nove generacije.

ob 18.00 uri na trgu pred cerkvijo blagoslov adventnega venca in prižiganje PRVE ADVENTNE SVEČE. Sodelavci Karitas vam bodo ponudili doma izdelane adventne vence in župnijski koledar za leto 2017. Poskrbljeno bo, da ogrejemo svoje telo s kuhanim vinom, božičnim čajem in medenjaki. Ob tem se bodo zbirali prostovoljni prispevki za družine iz naše občine, ki so v težkih fi nančnih stiskah.


2016_2adventnaDRUGA ADVENTNA SOBOTA
SOBOTA, 3. december 2016

ob 17.00 uri maša druge adventne nedelje. Med mašo bo prepeval otroško mladinski pevski zbor iz Hotize. Božjo besedo bo brala sleporojena deklica, ki jo bo vodil pes vodnik za slepe.

ob 18.00 uri na trgu pred cerkvijo prižiganje
DRUGE ADVENTNE SVEČE.

Božične pesmi bo prepeval otroško mladinski zbor iz Hotize. Sodelavci Karitas vam bodo ponudili BETLEHEMSKO LUČKO MIRU in župnijski koledar za leto 2017. Poskrbljeno bo, da ogrejemo svoje telo s kuhanim vinom, božičnim čajem in medenjaki. Ob tem se bodo zbirali prostovoljni prispevki za družine iz naše občine, ki so v težkih finančnih stiskah.


2016_3adventnaTRETJA ADVENTNA SOBOTA
SOBOTA, 10. december 2016

ob 17.00 uri maša tretje adventne nedelje.
Med mašo bodo prepevali mladi iz župnije Gornja Radgona.

ob 18.00 uri na trgu pred cerkvijo prižiganje TRETJE ADVENTNE SVEČE. Igrala bo tamburaška skupina Hrvaškega kulturnega društva iz Lendave. Nastopali bodo predstavniki učencev DOŠ I Lendava. Sodelavci Karitas vam bodo ponudili BETLEHEMSKO LUČKO MIRU in župnijski koledar za leto 2017. Poskrbljeno bo, da s kuhanim vinom, božičnim čajem in medenjaki ogrejemo svoje telo. Ob tem se bodo zbirali prostovoljni prispevki za družine iz naše občine,
ki so v težkih fi nančnih stiskah.


2016_4adventnaČETRTA ADVENTNA SOBOTA
SOBOTA, 17. december 2016

ob 17.00 uri maša četrte adventne nedelje. Maša bo v hrvaškem jeziku. Med mašo bo prepevali otroški in odrasli zbor župnije Sveti Juraj na Trnju. Mašo organiziramo skupaj s Hrvaškim kulturnim društvom Pomurja.

ob 18.00 uri na trgu pred cerkvijo prižiganje ČETRTE ADVENTNE SVEČE. Pesmi ob vencu bodo prepevali gostje iz sosednje Hrvaške. Sodelavci Karitas vam bodo ponudili BETLEHEMSKO LUČKO MIRU in župnijski koledar za leto 2017. Poskrbljeno bo, da s kuhanim vinom, božičnim čajem in medenjaki ogrejemo svoje telo. Ob tem se bodo zbirali prostovoljni prispevki za družine iz naše občine, ki so v težkih fi nančnih stiskah.


adventni-plakat-1_slo_webSVETI VEČER
SOBOTA, 24. december 2016

ob 19.00 uri polnočna maša za družine. Pri maši sodelujejo otroci z božičnim programom in prepeva otroško-mladinska skupina Anima.

ob 24.00 uri POLNOČNICA v slovenskem in madžarskem jeziku. Polnočno mašo prenaša radio MMR


Za prenos adventnega plakata v PDF obliki kliknite sem (velikost: 916 KB).