NOVICE, DOGODKI IN OBVESTILA

29. 03. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

OZNANILA: Pregled dogodkov v prihajajočem tednu (od 30. marca do 5. aprila 2015)

V ponedeljek naprošam vse tiste može in žene, ki mate dopoldan čas, da ga posvetite župniji, saj bomo očistili notranjost in zunanjost cerkve. Čiščenje bomo pričeli ob 9. uri.

V ponedeljek in torek smo še eno uro pred mašo, od 17. ure, na razpolago za velikonočno spoved.


OD ČETRTKA NAPREJ SE PRIČENJA VELIKONOČNO PRAZNOVANJE

NA VELIKI ČETRTEK, ko je Jezus obhajal zadnjo večerjo je postavil dva zakramenta, sveto mašo in mašniško posvečenje. Slovesna maša velikega četrtka bo ob 18. uri. Vozil bo avtobus za vse tiste, ki nimajo svojega prevoza. Pričel bo pobirati v Kontu ob 16.30. uri.


NA VELIKI PETEK, je človek ubil Jezusa. Ob 15. uri je Jezus zaklical s križa moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil. Ob uri Jezusove smrti, ob 15. uri popoldan bo v župnijski cerkvi v Lendavi molitev Križevega pota. Ob 18. uri je obred velikega petka.  Za vse, ki nimate prevoza, bo vozil avtobus. Ob 16.30 uri pričenja pobirati v Kotu.


NA VELIKO SOBOTO čez dan blagoslavljamo velikonočna jedila. Program blagoslova jedil je objavljen v novi številki Župnijskega utripa, ki ga danes prejmete.
Na veliko soboto se bomo zbrali ob 18. uri na praznovanju VIGILIJE – vstajenja Jezusa Kristusa od smrti. Zbrali se bomo pred cerkvijo, kjer se blagoslovi ogenj in slovesno prižiga velikonočno svečo. Verniki prinesemo s seboj svoje krstne sveče. Nato gremo v cerkev kjer poslušamo zgodovinska poročila, kako se je Bog razodeval starozaveznemu ljudstvu. Po zgodovinskih poročilih sledi blagoslov krstne vode in izpoved vere. Na vigilijo bomo imeli tudi dve birmi odraslih kristjanov, ki se že vso leto pripravljate na prejem zakramenta.
Za vse, ki nimate prevoza, bo vozil avtobus. Ob 16.30 uri pričenja pobirati v Kotu.


VELIKA NOČ – dan JEZUSOVE ZMAGE NAD SMRTJO, ki jo kristjani praznujemo že 2015 let.
Maše so samo v Lendavi. Ob 7. uri v slovenskem jeziku, ob 8. uri v madžarskem jeziku, ob 9. uri v slovenskem jeziku, ob 10. uri se pričenja VELIKONOČNA PROCESIJA, ki se nadaljuje s sveto mašo v madžarskem jeziku.


Za več informacij si oglejte podstran Oznanila.

22. 03. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

Oznanilo našega škofa

Dragi verniki, dragi bratje in sestre,

iz medijev ste izvedeli, da se jutri pričenja zbiranje podpisov za referendum o spremembah temeljnega družinskega zakona. Z njim poslanska večina ukinja dosedanjo zakonsko zvezo moža in žene ter uvaja novo zakonsko zvezo »dveh oseb«. Takšno razumevanje zakonske zveze nasprotuje naravnemu in moralnemu zakonu ter nauku Katoliške Cerkve. Sprejeti zakon zadeva vse nas in bo imel posledice na številnih področjih kot so: posvojitve otrok, postopki umetnih oploditev zdravih žensk, diskriminacija matičarjev, učiteljev, vzgojiteljic, sodnikov; spremembe šolskih programov; omejevanje pravice staršev, da v šolah vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim prepričanjem; vsiljevanje nove ideologije zasebnim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki so odvisne od državnega sofinanciranja itd.

Gre torej za zelo pomembne, zgodovinske trenutke, s kakršnimi se kot Katoliška skupnost v samostojni Sloveniji še nismo soočili. Slovenski škofje smo ta znamenja časa prepoznali, zato vas vse, dragi bratje in sestre vabimo k osebni in skupni molitvi za naše družine in zdravo pamet. Hkrati vas lepo prosimo, da se že jutri, 23. marca, oz. čim prej v prihodnjih dneh, oglasite na upravnih enotah oz. krajevnih uradih ter z oddajo svojega podpisa izrazite podporo referendumu, na katerem bomo lahko zaščitili vrednoto zakonske zveze in pravice otrok.

Vnaprej se vam zahvaljujem za pokončno državljansko in versko držo ter vam in vašim domačim želim Božjega blagoslova.

+dr. Peter Štumpf
soboški škof

30. 11. 2014
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

SVETOPISEMSKE URICE ZA NAJMLAJŠE 2014/2015

svetopisemske_branje_zgodbev četrtek 11. 12. 2014
v četrtek 18. 12. 2014
v četrtek 15. 1. 2015
v četrtek 29. 1. 2015
v četrtek 5. 2. 2015
v četrtek 19. 2. 2015
v četrtek 5. 3. 2015
v četrtek 19. 3. 2015

Čas: OB 15.30 URI

Vljudno vabljeni!

» Arhiv novic, dogodkov in obvestil