NOVICE, DOGODKI IN OBVESTILA

25. 08. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

VPIS K VEROUKU v šolskem letu 2015/2016

  1. Veroučna šola je prostovoljna dejavnost, predvsem pa izbira staršev nepolnoletnega otroka. Z vpisom k verouku starši in njihovi otroci sprejmejo dolžnosti in pravice, ki jih imajo njihovi otroci v veroučni šoli.

  2. Veroučna šola se razlikuje od drugih dejavnosti. Starši vpišejo otroke v veroučno šolo zaradi svoje katoliške vere in pripadnosti Cerkvi. Starši so prvi otrokovi kateheti, zato katehet ne more nadomestiti njihove verske vzgoje. O tej vzgoji se pogovorimo na srečanju za starše, kjer bo tudi kateheza veroučitelja za starše. Srečanje je za starše obvezno.

  3. Vpis v veroučno šolo je obvezen za vse veroučence od 1. do 9. razreda

    (več …)

23. 08. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

OZNANILA: Pregled dogodkov v prihajajočem tednu (od 24. do 30. avgusta 2015)

Na spletni strani župnije pod rubriko VEROUK je objavljeno, kdaj so vpisi otrok v novo veroučno leto in kakšni so pogoji za vpis.
Staši, ki ste prvi in edini odgovorni za vsestransko vzgojo in formacijo svojega otroka, se odločite – oziroma ste se že pri krstu otroka zaobljubili, da ga boste krščansko vzgajali. To je torej vaša odgovornost, da poskrbite, da otrok redno prihaja k verouku, ki ga omogoča župnija, da se ob vašem krščanskem vzgledu dodatno poglablja v krščanstvo in pripravlja na prejem zakramentov.  


Prihodnjo nedeljo obhajamo DVAINDVAJSETO NEDELJO MED LETOM
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri PROŠČENJE v PETIŠOVCIH.

Dan prej, v soboto, nedeljske maše po vaseh. Ob 17. uri v Dolini in ob 18. uri v Gaberju in ob 19. uri v Lendavi.   


Za več informacij si oglejte podstran Oznanila.

» Arhiv novic, dogodkov in obvestil