NOVICE, DOGODKI IN OBVESTILA

04. 10. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

OZNANILA: Pregled dogodkov v prihajajočem tednu (od 5. do 11. oktobra 2015)

Mesec oktober je posvečen molitvi rožnega venca. Ta starodavna molitev zaobjema preko skrivnosti rožnega venca poznavanje celotnega svetega pisma. V nekaterih vaseh se že lepo zbirate v kapelah k molitvi rožnega venca. Tudi tukaj v župnijski cerkvi vsak dan pol ure pred mašo molimo rožni venec. Vabljeni tudi drugi, da si vsaj en dan v tednu vzamete pol ure časa za to lepo in bogato molitev, ter se v vasi ali tukaj v cerkvi pridružite skupni molitvi. Sedaj že sveti papež Janez Pavel II. je dejal, da je molitev rožnega venca najboljše orožje proti grehu.


V četrtek bo po večerni maši, ob 19.45 uri, srečanje BIBLIČNE SKUPINE. Vse, ki se bolj zanimate za poznavanje Svetega pisma in osnove vere vabimo na ta srečanja – verouk za odrasle.


V soboto bo po večerni maši, ob 19. uri, v dvorani župnije predstavitev župnijskega romanja v Sveto deželo – Izrael. Vsi, ki se navdušujete, da bi se podali na to božjo pot, obiskat kraje Jezusovega življenja, vabljeni na predstavitev. Pridite tudi tisti, ki ste se že prijavili.


Prihodnjo nedeljo obhajamo OSEMINDVAJSETO NEDELJO MED LETOM
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri maša v Gaberju.

Dan prej, v soboto, nedeljske maše po vaseh. Ob 17. uri v Dolini, ob 18. uri v Petišovcih in ob 18. uri maša v Lendavi za veroučence in družine.


Za več informacij si oglejte podstran Oznanila.

27. 09. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

OBVESTILO ŽUPNIKA

DRAGI VERNIKI!

Med počitnicami smo iz dveh neuporabnih prostorov v spodnjih prostorih župnišča, kjer imamo verouk (verouk obiskuje 380 otrok), renovirali in naredili iz učilnice večji prostor ter iz neuporabnega prostora pridobili novo učilnico. S tem smo rešili težavo, po uporabi novih prostorov. Zaradi premalo učilnic smo verouk izvajali tudi v dvorani župnije, kjer pa smo v zimi imeli velike stroške kurjave.

Na vas se obračamo s prošnjo po izredni nabirki (Kartz), da po svojih močeh darujete za to obnovo, ki znaša 18.663,00 evrov.

Zbiranje Kartz bo v soboto 17. oktobra v veroučnih prostorih od 8. do 12. ure. Po vaseh bo zbiranje v kapelah dan kasneje, v nedeljo 18. oktobra v popoldanskem času, od 14. do 16. ure.

Hvala vam za vašo velikodušnost. 

20. 09. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

OBVESTILO KARITASA

DRAGI VERNIKI!

Tudi v Sloveniji se že soočamo s prihodom večjega števila beguncev in migrantov s kriznih področij Bližnjega vzhoda in Afrike.

Kristjani in sodelavci Karitas smo poklicani, da jih sprejmemo kot tujce, preganjane popotnike in marsikdaj naše brate po veri.

Na Karitas se zavedamo, da lahko pride do velikega vala in – če se bo nadaljevalo zapiranje mej po Evropi – tudi do daljšega bivanja na ozemlju naše države.

Zato vabimo k sodelovanju nove sodelavce, ki bi želeli poprijeti in pomagati v teh težkih trenutkih. Več kot nas bo in bolj ko bomo organizirani, med seboj povezani in usklajeni, lažje bo prihod potekal, manj možnosti je za izgrede in zmedo.

Prva odgovorna za namestitev je država.

Naprošamo in obenem se zahvaljujemo tudi za vsak dar, ki ga podarite Karitas v ta namen: zbiramo predvsem perutninske in ribje konzerve, prepečenec, vodo v plastenkah in topla oblačila.

Bodimo podobni Jezusu, ki pravi: “… lačen sem bil in ste mi dali jesti, žejen sem bil in ste mi dali piti, tujec sem bil in ste me sprejeli.”

15. 09. 2015
Kategorija prispevka: NOVICE IN DOGODKI

SVETOPISEMSKE URICE ZA NAJMLAJŠE 2015

svetopisemske_branje_zgodbePotekajo zmeraj ob četrtkih ob 15.30 uri

v četrtek, 24. septembra 2015
v četrtek, 8. oktobra 2015
v četrtek, 22. oktobra 2015
v četrtek, 5. novembra 2015
v četrtek, 19. novembra 2015
v četrtek, 3. decembra 2015
v četrtek, 17. decembra 2015

Vljudno vabljeni!

» Arhiv novic, dogodkov in obvestil