Oznanila (24. november 2019)

od 24. novembra do 1. decembra 2019

NEDELJA
24. november

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

8.00 LENDAVA (HU): +Völgyi Katarina

9.00 LENDAVA (SLO): +iz družin Hozjan in Žerdin

10.00 LENDAVA (HU): +Križanič Lajos

11.00 GABERJE (SLO/HU): +Rozalija Gönc

PONEDELJEK
25. november

KATARINA ALEKSANDRIJSKA,

devica in mučenka

9.00 LENDAVA (SLO):
+Ana in Štefan Gazdag, obl.; +Katarina Žalik;
+Godinove in Krampačeve

10.30 LENDAVA (HU):

+Požgai Gordana és Tomšič Katalin és Pál

18.00 LENDAVA (SLO/HU):
+Ladislav Šabjan
TOREK
26. november
VALERIJAN OGLEJSKI,
škof
18.00 LENDAVA:
+Franc Koren
+Franc Gerenčer
SREDA
27. november
MODEST IN VIRGIL,
škofa – apostola Karantanije
9.30 DOM STAREJŠIH: +Štefanec Lajos és Anna
ČETRTEK
28. november
KATARINA LABOURÉ,
redovnica in vidkinja
18.00 LENDAVA:
+Lebar Irena
+Adorjan Ilona
+Šimon Ernest, zadušnica
PETEK
29. november
FILOMEN,
mučenec
18.00 LENDAVA: maša po namenu SPOMINOV
+Anton Žižek
+Robert Horvat
+Lajoš Kulcsár
SOBOTA
30. november
ANDREJ,
apostol
18.00 LENDAVA: maša za veroučence in družine
+Völgyi Gizela; +Zver Mária; +Szabó István; Gerenčer Franc, Pavel és Jožef
NEDELJA
1. december

PRVA ADVENTNA NEDELJA

nedelja KARITAS

8.00 LENDAVA (HU): +Kocet Jožef

9.00 LENDAVA (SLO): +Stjepan in Elizabeta Srša in +starše

10.00 LENDAVA (HU): +Horvat Marija


TRIINTRIDESETA NEDELJA MED LETOM

Danes obhajamo NEDELJO KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju.


Prejšnji teden smo vas pri oznanilih seznanili z deli na zvoniku in povabili k darovanju po 5 evrov. V minulem tednu se vas je veliko odzvalo temu povabilu zato se vsem zahvaljujem za ta vaš čut do domače cerkve.


V ponedeljek praznujemo PRAZNIK ZAVETNICE NAŠE ŽUPNIJE SVETE KATARINE ALEKSANDRIJSKE.
Ob 9. uri bo maša v slovenskem jeziku in jo bo daroval dr. Franc Zorec, župnik iz Bakovec in vodja Pastorale v škofiji Murska Sobota. Ob 10.30 uri bo maša v madžarskem jeziku in jo bo daroval zlatomašnik in župnik v Tótszerdahelyu gospod István Márton.
Ob 18. uri bo maša glavna župnijska maša v obeh jezikih med katero bomo podelili plaketo svete Katarine zaslužni župljanki gospe Máriji Német iz Kapce. Pri večerni maši bomo v ministrantske vrste sprejeli šest novih ministrantov in blagoslovili novi kelih in pateno, ki sta dar župljana.


Pred nami je še zadnji petek v mesecu molitve za rajne. Kar precej kuvert je ostalo po klopeh, ki vas vabijo, da se potrudite in obudite spomine na vse tiste, ki ste jih poznali in jih priporočite v molitev in daritev svete maše. Mi živi imamo to moč, da lahko s svojo zavzetostjo (molitvijo, dobrimi deli, mašami, sveto spovedjo, svetim obhajilom) izprosimo rajnim nebesa. Potrudite se in se odzovite temu povabilu. Prav tako vzgajajte vaše mlade, da molijo za umrle sicer vas vprašam, KDO BO MOLIL ZATE, ko te več ne bo? Nekaj najlepšega je, da po tvoji smrti nekdo moli zate. Na tak način tudi utrjujemo vero, da se s smrtnjo ne konča življenje marveč je smrt le prehod v večno življenje, ki nam ga je Jezus dal s svojim vstajenjem od mrtvih.


V soboto bomo imeli v dvorani župnije od 10. do 12. ure adventno delavnico. Sami si boste lahko s pomočjo sodelavk Župnijske Karitas, izdelali svoj adventni venec.

V soboto pričenjamo z večerno sveto mašo adventni čas. S tem lepim časom se kristjani pripravljamo na rojstni dan Jezusa Kristusa. K mašam prinesite svoje adventne vence, da jih blagoslovimo. Prav tako bodo pred vsemi mašami sodelavke župnijske Karitas ponudile lepo izdelane avdventne venčke. Z nakupom venčka od sodelavk Karitas boste podprli njihovo delo za pomoč ljudem v stisti. To pa je prav bistvo adventa – več topline, več dobrote, več žrtve za sočloveka.

Vsako adventno soboto bomo imeli ob 18. uri sveto mašo v Lendavi v župnijski cerkvi z bogatim programo, ki nas bo pripravljal na Božič. Tako bodo prihodnjo soboto med nami članice in člani skupnosti Zarja iz Lendave in bodo spregovorili o svoji borbi z odvisnostjo. Maša se bo darovala za ozdravljenje naših notranjih ran. Po maši bomo zunaj pred cerkvijo prižgali na velikem župnijskem adventnem vencu prvo svečo. Sodelavke župnijske Karitas vam pa bodo ponudile medenjake, adventni čas in kuhano vino.


Prihodnjo nedeljo obhajamo PRVO ADVENTNO NEDELJO – obenem je to nedelja KARITAS.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri.


Študentje medicine nas vabijo na delavnice in predavanja o sladkorni bolezni. Dogodek bo potekal v soboto od 10. ure na dvojezični sredni šoli Lendava. Za več informacij si poglejte plakat na Župnijski oglasni deski.


Izdali smo novo številko Župnijskega utripa v katerem je župnijski program vse do meseca februarja prihodnjega leta. Prav tako je natisnjen novi župnijski pastoralni koledar z vsemi župnijskimi dogodki v prihajajočem letu – lahko ga kupite v zakristiji. V zakristiji prav tako lahko vzamete novo številko Hitéleta.

Comments are closed.