Oznanila (17. november 2019)

od 17. do 24. novembra 2019

NEDELJA
17. november

TRIINTRIDESETA NEDELJA MED LETO

8.00 LENDAVA (HU): -za župljane

9.00 LENDAVA (SLO): +Elizabeta in Franc Cigan

10.00 LENDAVA (HU): +Gal Ladislav és Katarina

11.00 GABERJE (SLO/HU): +Cecilija Hozjan

PONEDELJEK
18. november
ROMAN,
diakon in mučenec
18.00 LENDAVA:
+Nagy Rozália, zadušnica
+Gapšar Julija
+Horvat Robert
TOREK
19. november
MATILDA,
redovnica in mistikinja
18.00 LENDAVA:
+Anton Žižek
+Angela Tratnjek
+Jožef Juretič in vse +iz družine Juretič
SREDA
20. november
EDMUD,
kralj
9.30 DOM STAREJŠIH: +Hermán és Júlia és Tompa István
ČETRTEK
21. november
DAROVANJE DEVICE MARIJE
18.00 LENDAVA:
+Farič Ladislav, zadušnica
+Meolic Janez
+Szabó István
PETEK
22. november
CECILIJA,
devica in mučenka
18.00 LENDAVA: maša po namenu SPOMINOV
+Mihael Horvat
+Cecilija Copot
SOBOTA
23. november
KLEMEN I.,
papež in mučenec
16.30 PETIŠOVCI:
+Bogdan Katalin

18.00 LENDAVA: maša za veroučence in družine
+Kiralj Ana, Sobočan Terezija

NEDELJA
24. november

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

8.00 LENDAVA (HU): +Völgyi Katarina

9.00 LENDAVA (SLO): +iz družin Hozjan in Žerdin

10.00 LENDAVA (HU): +Križanič Lajos

11.00 GABERJE (SLO/HU): +Rozalija Gönc


TRIINTRIDESETA NEDELJA MED LETOM

Danes obhajamo TRIINTRIDESETO NEDELJO MED LETOM.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju.


Minuli mesec smo se morali lotiti zelo zahtevnega in umazanega dela – čiščenje zvonika. V zvonik so se naselili golobi in s svojimi iztrebki uničili verige, ki poganjajo zvonove. Prav tako je ves zvonik od znotraj in zunaj bil potreben čiščenja njihovih iztrebkov, ki jih je bilo za več kot trideset vreč. Zamenjali smo verige za poganjanje zvonov in minuli teden so posebni delavci za višinska dela od zunaj kupole namestili špice za odganjanje golobov in v zgornje line kupole namestili mreže (to lahko sedaj gledate na videoposnetku). Vse to je pogojeno z precejšnjimi stroški zato vas vabim, da pri urejanju letnega prispevka (kartz) ali sedežnine darujemo po pet evrov. Hvala vam za razumevanje saj smo s tem zaščitili nadalnje propadanje in uničevanje naše lepe cerkve.


V ponedeljek imamo po večerni maši sejo članov Župnijskega pastoralnega sveta. Člani so prejeli vabila.


V četrtek bo po večerni maši srečanje Biblične skupine za vse tiste, ki bi radi poglobili in utrdili svojo vero in versko razgledanost.


Vsak petek v novembru darujemo mašo po namenu SPOMINOV. Na klopeh imate kuverte na katerih piše pomen SPOMINOV. Mi živi imamo to moč, da lahko s svojo zavzetostjo (molitvijo, dobrimi deli, mašami, sveto spovedjo, svetim obhajilom) izprosimo rajnim nebesa. Doma razmišljajte in se spominjajte umrlih ter zapišite njihova imena in jih v kuverti oddajte v petek pred mašo na križevem oltarju v košarico. Pri vsaki petkovi maši bomo imena prebrali in zanje darovali mašo za rajne.


V soboto popoldan imamo nedeljske maše po vaseh. Ob 16.30 uri v Petišovcih in ob 18. uri v Lendavi maša za veroučence in družine.


Prihodnjo nedeljo obhajamo NEDELJO KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju.

Prihodnjo nedeljo imamo v sklopu praznovanja svete Katarine popoldan ob 17. uri v Kulturnem domu predstavo, ki jo bodo izvajali dijaki in dijakinje škofijske gimnazije Antona Martin Slomška iz Maribora. Uprizorili bodo komedijo z naslovom Učene ženske. Vstop je prost. Po predstavi bo za vse pogostitev.


Pred nami je praznik župnijske zavetnice svete Katarine. V petek bomo od 9. ure naprej čistili cerkev in njeno okolico. Naprošam vse žene in može, ki imate čas in ljubezen do domačega svetišča, da se nam pridružite.


Minulo nedeljo se je ena od župljank po deveti maši nevljudno lotila mamice z malim otrokom. Od mamice zahteva, da hodi k maši v soboto zvečer, ko je maša namenjena družinam in veroučencem. Prav tako se je minuli petek po maši spet neka druga teta lotila druge mamice, ki je bila pri večerni maši s svojima otrokoma. Žalosti me, da se najdejo med nami take samookronane jezikavke in niti malo z verskim čutenjem in veseljem, da med nas prihajajo matere s svojimi otroci, odganjajo te mlade družine in celo izvajajo diktaturo h kateri maši morajo iti. Tiste, ki ste to naredile, vas opozarjam, da si tega več ne dovolite.

Comments are closed.