11. 11. 2019
Objavljeno v: NOVICE IN DOGODKI

OBVESTILA ZA TEKOČI TEDEN (od 11. do 17. novembra 2019)

V sredo poteka čez ves dan v salezijanskem centru v Veržeju ZNANSTVENI POSVET OB 100-LETNICI ZDRUŽITVE PREKMURSKIH SLOVENCEV Z MATIČNIM NARODOM. Organizator je Slovenska škofovska konferenca in Inštitut za zgodovino Cerkve pri Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Zunaj na oglasni deski imate rapored dogajanja. Vse, ki vas zanima zgodovina – lepo vabljeni na ta simpozij.


Ker imamo v sredo ves dan duhovniki znansteni posvet bomo obhajali FATIMSKI SPOMIN v četrtek. Ob 16. uri se bo pričela molitvena ura pred Najsvetejšim in milostno podobo fatimske Matere Božje. Po molitveni ure bo sveta maša. Vozil bo avtobus. Ob 15. uri pričenja pobirati vernike v Kotu in nadaljuje pot na Kapco, Gaberje znotraj in zunaj vasi, Gornji in Dolnji Lakoš, Trimlini, Petišovci, Pince, Dolina, Čentiba, Lendava Tuš in Lendava cerkev.


Vsak petek v novembru, ki je posvečen rajnim, večerno mašo darujemo po namenu SPOMINOV. Na klopeh imate kuverte na katerih piše pomen SPOMINOV. Povabljeni ste, da v teh dnevih več razmišljamo o vseh tistih, ki jih več ni med nami in zanje nihče ne moli, niti ne daruje za sveto mašo, morda je njihov grob zanemarjen, ali vam je v življenju kdo od teh pokojnih zadal katero od ran. Pomembno je, da njihovo ime zapišemo in kličemo miru in spokojnosti na njihovo dušo. Zapisana imena vstavite v kuverte, ki jih imate na klopeh in jih vsak petek oddajte na križevem oltarju pri MRLIŠKI KNJIGI v košarico. Pri vsaki petkovi maši bomo imena prebrali in zanje darovali mašo za rajne.


V soboto popoldan imamo nedeljske maše po vaseh. Ob 16.30 uri v Petišovcih in ob 18. uri v Lendavi maša za veroučence in družine.


Prihodnjo nedeljo obhajamo TRIINTRIDESETO NEDELJO MED LETOM.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju.


Za več informacij si oglejte stran Oznanila.

Comments are closed.