9. 12. 2019
Objavljeno v: NOVICE IN DOGODKI

OBVESTILA ZA TEKOČI TEDEN (od 9. do 15. decembra 2019)

V torek bo ob 17. uri v Sinagogi predavanje znanega Madžarskega duhovnika Ferija Pála. Naslov predavanja je Od tesnobe do samospoštovanja. (predavanje samo v madžarščini).


V sredo bomo od 9. ure naprej imeli božično spoved v Domu starejših. Po končanem spovedovanu bo sveta maša. 


V petek obhajamo FATIMSKI SPOMIN. Ob 17. uri se bo pričela molitvena ura pred Najsvetejših in milostno podobo Fatimske Matere Božje. Ves čas bodo na razpolago duhovniki za sveto spoved v slovenskem in madžarskem jeziku.
Po molitveni uri bo maša v hrvaškem jeziku, ki jo bo daroval župnik Makovca. Z njim bodo njegovi župnijski sodelavci, ki bodo sodelovali pri sveti maši. Po maši bo koncert adventnih in božičnih pesmi Medžimurskega tamburaškega orkestra.


Na tretjo adventno soboto bo pri večerni maši gostja Blanka Škafar iz župnije Odranci, ki je od rojstva slepa. Pri maši nam bo v brailovi pisavi prebrala svetopisemske odlomke tretje adventne nedelje in namesto pridige bo spregovorila o svoji slepoti. Iz Jezusovega življenja imamo kar nekaj primerov, ko se Jezus sreča s slepimi. Med mašo bodo prepevali naši mladi iz animatorske skupine. Po maši bomo prižgali na našem župnijskem adventnem vencu tretjo adventno svečo, sodelavke Karitas vam pa bodo ponudile medenjake, adventni čaj in kuhano vino.


Prihodnjo nedeljo obhajamo TRETJO ADVENTNO NEDELJO.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri.


Za več informacij si oglejte stran Oznanila.

Comments are closed.