19. 11. 2017
Objavljeno v: NOVICE IN DOGODKI

OBVESTILA ZA TEKOČI TEDEN (od 20. do 26. novembra 2017)

V sredo bo maša ob 8. uri na Pincah in ob 9.30 uri v Domu starejših.


V četrtek bo po večerni maši srečanje BIBLIČNE SKUPINE.


V petek vabimo vse tiste žene in može, ki imajo čas in pa ljubezen do svojega svetišča, da pridejo pomagat očistit zunanjost in notranjost župnijske cerkve pred župnijskim proščenjem – Katarininim. Čistilna akcija bo potekala od 9. ure.

V petek ob 18. uri maša PO NAMENU SPOMINOV – vsak petek v mesecu novembru – mesecu molitve za rajne molimo po vašem namenu za tiste umrle, ki jih vi napišete na listek. Napišete lahko tiste za katere nihče ne moli, ali je njihov grob šel v pozabo, ali vam je ta oseba storila kaj žalega, vas prizadela… Vse, ki jih boste priporočili v molitev bomo na začetku maše prebrali in zanje darovali mašo za umrle.  

V petek – na predvečer župnijskega praznika, bomo z vsemi, ki pojejo pri mašah praznovali praznik zavetnice cerkvenega petja svete Cecilije. K večerni maši vabim pevke in pevce, ki pojejo pri osmi, deveti in deseti maši v Lendavi ter pevke in pevce, ki pojejo v Gaberju, Petišovcih in na Pincah. Vabljeni tudi otroci iz skupine Anima. Pri maši, ki bo na čast sveti Ceciliji z lepim petjem počastite svojo zavetnico in se ji priporočite za blagoslov. Po maši bo za vse pevce druženje v dvorani župnije. 


V soboto obhajamo proščenje svete Katarine Aleksandrijske – zavetnice naše župnije. Ob 9. uri bo maša v slovenskem jeziku in jo bo daroval mag. Alojzij Kačičnik, župnik na Ponikvi. Ob 10.30 uri bo maša v madžarskem jeziku in jo bo daroval novomašnik Sombotelske škofije in kaplan v Lentiju.
Zvečer ob 18. uri bo slovesna sveta maša pri kateri bodo sodelovale vse župnijske skupine in tudi vabljeni vsi pevski zbori. Med mašo bomo sprejeli tri nove ministrante in gospe Danieli Hozjan podelili Škofijsko priznanje za vso njeno predanost in zavzetost do gaberske cerve in župnije Lendava. 


Prihodnjo nedeljo obhajamo NEDELJO KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA.
Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. V Gaberu ob 11. uri.


Za več informacij si oglejte stran Oznanila.

Comments are closed.