MINISTRANTI

V župniji imamo ministrantsko skupino, kjer je vključenih 9 ministrantk in 9 ministrantov, skupaj jih je 18. Starost ministrantk in ministrantov je od 9 let do 14 let. Imamo tudi ministrante, ki obiskujejo srednjo šolo in prihajajo ministrirati ob večjih krščanskih praznikih (Velikonočni prazniki, Božič, Sv. Katarina ….) Ministrantsko skupino vodi župnik Martin.

Večina ministrantov prihaja ministrirati ob sobotnih večernih mašah, katere imamo v Lendavi in ki je namenjena veroučencem in družinam. Sodelujejo na ministrantskih kvizih, na dekanijski ravni, kakor tudi škofijski ravni. Zadnje dve leti so ministranti na Škofijskem ministrantskem kvizu dosegli lepe rezultate. V veroučnem letu 2017/2018 so zasedli drugo mesto, v veroučnem letu 2016/2017 pa četrto mesto. V tem veroučnem letu so se udeležili tudi škofijskega romanja ministrantov v Ludberg in Varaždin.

Že drugo leto je sprejem novih ministrantov za god Svete Katarine, zavetnice naše cerkve. Pri sprejemu sodelujejo tudi starši, ki med sveto mašo svečano oblečejo svoje otroke v ministrantske obleke.


In KDO LAHKO POSTANE MINISTRANT?

Tisti, ki je bil že pri prvem svetem obhajilu in si želi služiti Jezusu in biti njegov prijatelj. Na priprave za sprejem v ministrantsko skupino se lahko vključiš čez celo veroučno leto.


Zakaj sem ministrant…..

Iva, 10 let
Ministrantka sem postala za to, ker rada pomagam župniku in tudi rada služim Bogu.

Mitja, 16 let
Rad ministriram med prazniki, da lahko pomagam z kadilnico in drugimi mašnimi opravili.

Sara, 11 let
Jaz rada ministriram, ker me to veseli in ker rada hodim k maši ter berem prošnje.

Kaja, 11 let
Ministrantka sem postala ker želim pomagati župniku, ker nadaljujem tradicijo, ker se lahko družim s prijatelji.

Žan, 13 let
Rad prihajam v soboto ministrirat, ker se poje in je več otrok. Ministriram rad zaradi tega ker se kot ministrant počutim kot dobra oseba.

Kaja, 10 let
Rada hodim v soboto k maši. Odločila sem se za ministrantko, ker hočem pomagati župniku.

Luka, 10 let
Rad pridem v nedeljo k maši, ker je v madžarskem jeziku.

Rebeka, 12 let
Rada ministriram, ker služim Bogu, sodelujem, berem prošnje in pomagam na župniji.

Comments are closed.